Bijeenkomst LOB voor Praktijkscholen

Datum: donderdag 11 oktober van 13:00u tot 16:00 uur.
Locatie: Wageningen
Kosten: gratis na aanmelding

De PrO bijeenkomst van 11 oktober is een LOB inspiratiebijeenkomst speciaal voor mentoren, LOB-coördinatoren, loopbaancoaches, schoolleiding en directie van Praktijkscholen.

Afgelopen jaar heeft Talenteon in samenwerking met Praktijkschool Eindhoven de Talentenmap PrO ontwikkeld speciaal voor praktijkonderwijs. Deze is laagtaliger en sluit aan op de mogelijkheden van PrO leerlingen.

Tijdens deze bijeenkomst word je geïnspireerd door verschillende sprekers over implementatie van LOB op een praktijkschool. Je gaat actief met elkaar in gesprek over inrichting van LOB op praktijkscholen en verwachtingen van een LOB-methode.

De Talentenmap
De leerlingen werken in de onderbouw naar een sectorkeuze voor de bovenbouw en in de bovenbouw naar een keuze voor een beroep of entreeopleiding van het MBO. De methode bevat speelse opdrachten en motiveert leerlingen om in gesprek te gaan over de toekomst.

De kracht van de Talentenmap zit in de aansprekende opdrachten, waarbij alle losse opdrachten in samenhang een steeds beter beeld van de leerling zelf opleveren.

Om een geschikte onderwijsweg te vinden, gaan we in de Talentenmap op twee manieren aan het werk:

  • Leer jezelf goed kennen: Wie ben ik? Hoe handel ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Hier gaat het om de kwaliteiten- en motievenreflectie.
  • Onderzoek wat er allemaal mogelijk is: Welke (entree)opleidingen en beroepen zijn er? Wat past bij mij? Kan wat ik wil? Hier gaat het om de werkexploratie en loopbaansturing.

Programma
Aanmelding