Lesmateriaal

Talenteon heeft meerdere digitale lesmethoden en tools voor het voortgezet onderwijs. Deze zijn allen gericht op het inzicht krijgen in vaardigheden, deze te ontwikkelen en/of in kaart te brengen.

Onze producten zijn en worden ontwikkeld door docenten en kenmerken zich door een speelse aanpak en veel ruimte voor maatwerk.

Wij bieden de volgende lesmaterialen, lesmethoden en tools aan:

De Talentenmap

Maak kennis met dé complete LOB- methode voor het voortgezet onderwijs. Beschikbaar voor pro, vmbo en havo/vwo.
Zowel op papier als digitaal verkrijgbaar. Lees verder

Het Loopbaandossier

Ontdek het beste loopbaandossier van Nederland. Beschikbaar voor pro, vmbo en havo/vwo.
Gratis bij de Talentenmap. Lees verder

Gesprekswaaiers

De gesprekswaaiers van Talenteon zijn een onmisbaar hulpmiddel voor het voeren van gestructureerde loopbaangesprekken. De waaier zorgt ervoor dat de loopbaancompetenties goed aan bod komen. Talenteon levert een onderbouw- en een bovenbouwwaaier. Beide waaiers bevatten gespreksonderwerpen, voorbeeldvragen en verslagrichtlijnen. Leerlingbegeleiders kunnen er direct mee aan de slag.

Daarnaast levert Talenteon de leerlingfolder "gesprekken aan de keukentafel". Hiermee vergroot je de ouderbetrokkenheid bij je school.  Lees verder

 

Leerpro

Leerpro is een onderwijsniveau adviesinstrument voor vmbo, mavo, havo en vwo. Met LeerPro bepaalt u het juiste onderwijsniveau voor uw leerlingen middels een aantal voorspellende persoonlijke kenmerken.U krijgt alle informatie overzichtelijk gerapporteerd en kunt ouders en leerlingen met vertrouwen het juiste advies geven. Lees verder

Wat zeggen klanten over ons?

Ik merk dat leerlingen ook buiten mijn mentorlessen bezig zijn met hun loopbaan. Dankzij de Talentenmap leeft LOB meer onder de leerlingen.
Frida, decaan
 
 
 
Ik ben blij dat we voor de Talentenmap gekozen hebben. De Talentenmap werkt makkelijk voor mij en de leerlingen, of ik nou thuis of op school ben. Ik vind het ook fijn dat ik loopbaanervaringen kan klaarzetten voor leerlingen die minder initiatief tonen, daar help ik ze echt mee.
Gerrit, mentor
Vroeger koste het me veel tijd om de leerlingen over hun loopbaankeuzes te laten praten. Nu vertellen ze in de gang waar ze enthousiast over zijn.
Marianne, decaan
 

Dit is prachtig. Dit doet alles wat ik nodig heb voor mijn leerlingen!
Een decaan tijdens de D&P-platformdag in Ede

 

Het ziet er erg mooi uit. Fijn dat het zo flexibel is.
Theo, decaan

Dit ziet er goed uit. Complimenten voor jullie werk!
Roeland Baaten