Talenteon nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nummer 9 | Oktober 2018

In deze nieuwsbrief

 
Talenteon nieuwsbrief

LOB op havo en vwo

Bereid u vast voor

In het onderzoekskader 2017 voor het voortgezet onderwijs heeft de Inspectie van het Onderwijs LOB opgenomen. De inspectie kijkt of er aandacht wordt besteed aan LOB en of het LOB-programma wordt uitgevoerd zoals beschreven staat in het schoolplan, PTA of opleidingsplan of -examenplan.

Er gebeurt al een heleboel op scholen. Gelukkig hoeft u dus niet allerlei nieuwe activiteiten te organiseren om LOB te implementeren. Is er zicht op alles wat u nu al doet aan LOB? Laat de leerlingen relevante ervaringen en activiteiten bijhouden in het loopbaandossier voor havo en vwo. Dé laagdrempelige manier om te starten met LOB bij u op school.

Vraag een gratis proefaccount aan en probeer het Loopbaandossier zelf.

Gratis uitproberen

loopbaandossier
lbd-waaier

Kom 11 oktober naar de PrO-middag!

Bijeenkomst LOB voor Praktijkscholen

De bijeenkomst van 11 oktober is een LOB inspiratiebijeenkomst speciaal voor mentoren, LOB-coördinatoren, loopbaancoaches, schoolleiding en directie van Praktijkscholen. Bent u geïnteresseerd in LOB voor praktijkscholen en wilt u meer informatie over de Talentenmap als LOB-methode? Dan bent u van harte welkom op 11 oktober van 13:00u tot 16:00u.

Tijdens deze bijeenkomst word je geďnspireerd door verschillende sprekers over implementatie van LOB op een praktijkschool. Je gaat actief met elkaar in gesprek over inrichting van LOB op praktijkscholen en verwachtingen van een LOB-methode. De dag wordt verzorgd door Pentcho Bodegom van Talenteon, Cora Houweling van het Ubbo Emmius en Suzanne Czech van de Praktijkschool Eindhoven.

Lees meer & Meld u aan!

Wordt een LOB-professional!

Spring met uw collega's in het diepe

Wilt u zich richten op een optimale implementatie van LOB in uw curriculum? Of u, samen met uw team, beter voorbereiden op het voeren van effectieve loopbaangesprekken? Imke Bertrams biedt verschillende workshops.

In kortdurende workshops gaan decanen en/of leerlingbegeleiders aan de slag met:

  • de achtergronden van het loopbaanleren;
  • een goede en passende implementatie van LOB in het curriculum;
  • het gericht en juist bevragen van leerlingen om hen te leren reflecteren en keuzes te beargumenteren;
  • het activeren van leerlingen tot loopbaanleren en het praktisch toepassen van loopbaancompetenties.

Wilt u ontdekken hoe u de leerlingen een toolkit voor de toekomst meegeeft? Neem dan contact met ons op.

Bekijk training aanbod

loopbaandossier
lbd-waaier

Voer goede loopbaangesprekken

De gesprekswaaier als hulpmiddel

De gesprekswaaiers van Talenteon zijn een onmisbaar hulpmiddel voor het voeren van gestructureerde loopbaangesprekken. De waaier zorgt ervoor dat de loopbaancompetenties goed aan bod komen.

Talenteon levert een onderbouw- en een bovenbouwwaaier. Beide waaiers bevatten gespreksonderwerpen, voorbeeldvragen en verslagrichtlijnen. Leerlingbegeleiders kunnen er direct mee aan de slag.

 

Lees meer

Leerlingfolder "gesprekken aan de keukentafel"

De folder om ouderbetrokkenheid te vergroten

In de folder zijn de loopbaancompetenties uitgewerkt voor jonge interviewers. Leerlingen kunnen door middel van deze folder zicht krijgen op de loopbanen van hun ouders, grootouders of andere familieleden.  Ook krijgen ze antwoorden op vragen over zichzelf. B.v “wat vond ik vroeger als kind leuk om te doen en welke kwaliteiten zie jij bij mij?. Zo ontstaat via de folder vanzelf een goed loopbaangesprek tussen ouder en kind.

De uitkomsten van het gesprek kunnen de leerlingen weer vastleggen in hun loopbaandossier, bij het nieuwe blad “keukentafelgesprekken”.

Lees meer
loopbaandossier
loopbaandossier

Talentenmap, dé complete LOB-methode

Nu beschikbaar voor pro, vmbo, havo en vwo

De Talentenmap is de complete LOB-methode voor het voortgezet onderwijs. Aan de hand van de vijf loopbaancompetenties werken leerlingen op een uitdagende wijze naar een profielkeuze aan het einde van de onderbouw, en een opleidingskeuze in de bovenbouw.

Wij bieden de LOB-methode voor verschillende onderwijsniveaus: pro, vmbo, havo en vwo.

Naast de Talentenmap methode en het loopbaandossier bieden wij divers ondersteunend materiaal voor docenten en leerlingen zoals handleidingen met bruikbare tips en extra opdrachten, Loopbaan gesprekswaaiers, keukentafelwaaier en leuke oefenspellen voor leerlingen.

Lees meer

Zelf ervaren hoe het werkt?

Wilt u de Talentenmap en/of het loopbaandossier proberen? U kunt een proefaccount bij ons aanvragen en voor een bepaalde tijd de digitale Talentenmap en/of Loopbaandossier inzien en zelf uitproberen.

Wilt u liever onze folio mappen bekijken? Dan kunt u ook kiezen voor een proefpakket.

Gratis uitproberen
gratis digitale proefaccounts taltentenmap