Wordt een LOB expert

Talenteon biedt verschillende trainingen aan rondom LOB. Voor meer informatie of om een afspraak te maken kunt u direct contact met ons opnemen. We kijken graag samen naar wat we voor u kunnen betekenen.

Kennismaking Loopbaanleren

(2 uur, max 30 personen)
Deze workshop is geschikt voor alle betrokkenen bij het LOB-onderwijs.

In deze workshop vertellen wij over de achtergronden van het loopbaanleren en waarom het belangrijk is om hier met uw leerlingen over in gesprek te zijn. Daarnaast gaan we in op de veranderingen die dit met zich meebrengt én de kansen die dit biedt voor uw leerlingen en uw school. We laten u kennis maken met online en offline tools die u helpen om loopbaanleren in te zetten binnen het curriculum en geven u een kijkje in de keuken van het voeren van een loopbaangesprek.

Prijs: €395,- (Excl. btw en reis/ verblijfkosten)

LOB bij u op school

(4 uur, max 10 personen)
Deze workshop is bedoeld voor decanen en schoolleiders.

Deze workshop richt zich op de praktische implementatie van LOB bij u op school. U krijgt gestructureerde informatie over de praktische inrichting van LOB onderwijs binnen het curriculum. U maakt een scan van uw LOB onderwijslandschap en krijgt inzicht in de hiaten. U gaat aan de slag met een voorbeeld PTA (Programma van Toetsing en Afsluiting)­, en begint aan de vertaling van het PTA naar de praktijk. U krijgt praktische informatie voor een succesvolle implementatie van het LOB onderwijs bij u op school. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het voeren van loopbaangesprekken. Wie, wanneer en wat wordt er besproken? Welke collega’s moeten erbij betrokken worden en hoe zorgt u ervoor dat zij hun werk goed kunnen doen? Dit zijn zo een aantal vragen die aan bod komen.

Prijs: €785,- (Excl. btw en reis/ verblijfkosten)

Loopbaangesprekstraining

(4 tot 8 uur, min 10 max 16 personen)
Deze trainingen zijn met name geschikt voor leerlingbegeleiders (docenten/mentoren, LOB-ers en decanen).

In onze Loopbaangesprekstraining besteden we aandacht aan de achtergronden van het loopbaanleren en de rol van loopbaangesprekken. Daarna krijgen de deelnemers hands-on training in het voeren van LOB gesprekken met individuele leerlingen als ook in de groep. De deelnemers leren diverse gesprekstechnieken en worden bewust van de do’s en don’ts van loopbaangesprekken.

In samenspraak stellen we de training samen vanuit de onderstaande blokken. De duur van de training bepaalt het aantal blokken dat binnen de training behandeld kan worden. In het onderstaande schema hebben we een opzet gemaakt. Echter het kan zijn dat binnen uw school er al veel gesproken is over dit thema en er een andere behoefte ligt. We kunnen de opzet van de training hierop aanpassen.

Basis
(4 uur)
Aan de slag
(6 uur)
Individueel en in de groep
(8 uur)
Achtergronden van het loopbaanleren * Achtergronden van het loopbaanleren * Achtergronden van het loopbaanleren *
Rol van loopbaangesprekken * Rol van loopbaangesprekken * Rol van loopbaangesprekken *
Gesprekswaaiers; tool voor LOB gesprekken * Gesprekswaaiers; tool voor LOB gesprekken * Gesprekswaaiers; tool voor LOB gesprekken *
Het portfolio * Het portfolio * Het portfolio *
Gesprekstechnieken ** Gesprekstechnieken ** Gesprekstechnieken **
LOB gesprekken voeren ** LOB gesprekken voeren **
LOB in de klas/ groep ***
Prijs: (Excl. btw en reis/ verblijfkosten)
v.a. € 595,- v.a. € 895,- v.a. €1195,-