Bijeenkomst LOB voor Praktijkscholen (geannuleerd)

Datum: donderdag 20 juni 2019 van 13:00 tot 16:00 uur.
Locatie: Praktijkschool Eindhoven, Amundsenlaan 6, 5623 PV Eindhoven
Kosten: gratis na aanmelding

De PrO bijeenkomst van 20 juni is een LOB inspiratiebijeenkomst speciaal voor docenten, mentoren, LOB-coƶrdinatoren, loopbaancoaches, schoolleiding en directies van Praktijkscholen.

Afgelopen jaar zijn scholen al aan de slag gegaan met de Talentenmap onderbouw speciaal voor praktijkonderwijs. Dit jaar hebben we niet stilgezeten en hebben we in samenwerking met Praktijkschool Eindhoven de bovenbouw map ontwikkeld. Hierin zijn ook de uitkomsten van de vorige bijeenkomst (oktober 2018) meegenomen. Net als de onderbouw map is deze laagtalig en sluit aan op de mogelijkheden van PrO leerlingen.

Tijdens deze bijeenkomst staat LOB in de bovenbouw van Praktijkscholen centraal. We laten u zien hoe de Talentenmap bovenbouw voor praktijkscholen uiteindelijk is geworden en zijn erg benieuwd naar uw reactie. Daarnaast zullen we actief met elkaar in gesprek gaan en ervaringen uitwisselen over LOB in het Praktijkonderwijs.

De Talentenmap
De leerlingen werken in de onderbouw naar een sectorkeuze voor de bovenbouw en in de bovenbouw naar een keuze voor een beroep of entreeopleiding van het MBO. De methode bevat speelse opdrachten en motiveert leerlingen om in gesprek te gaan over de toekomst.

De kracht van de Talentenmap zit in de aansprekende opdrachten, waarbij alle losse opdrachten in samenhang een steeds beter beeld van de leerling zelf opleveren.

Om een geschikte onderwijsweg te vinden, gaan we in de Talentenmap op twee manieren aan het werk:

  • Leer jezelf goed kennen: Wie ben ik? Hoe handel ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Hier gaat het om de kwaliteiten- en motievenreflectie.
  • Onderzoek wat er allemaal mogelijk is: Welke (entree)opleidingen en beroepen zijn er? Wat past bij mij? Kan wat ik wil? Hier gaat het om de werkexploratie en loopbaansturing.

Programma