Nu ook de bovenbouwmap speciaal voor PrO!

2 september 2019

Naast de onderbouw map bieden wij nu ook de Talentenmap bovenbouw speciaal voor praktijkonderwijs. De map is ontwikkeld in samenwerking met Praktijkschool Eindhoven en sluit aan op de behoefte en uitstroom mogelijkheden van PrO-leerlingen.

Werkwijze

Middels de Talentenmap worden PrO-leerlingen gestimuleerd actief bezig te zijn met het verwerven van de vijf loopbaancompetenties. De map bevat aansprekende opdrachten, waarbij alle losse opdrachten in samenhang de leerling een steeds beter beeld van jezelf opleveren. Werken aan je toekomst is een belangrijke en serieuze zaak, maar kan met speelse werkvormen en opdrachten. Belangrijk is dat al deze werkvormen een aanleiding voor de leerling kunnen zijn om in gesprek te raken over zijn/haar toekomstige (school)loopbaan. Het uiteindelijke doel van de bovenbouwmap is het vinden van een passend werkveld of een passende vervolgopleiding.

Naast onze eigen ervaring en die van Praktijkschool Eindhoven is bij de ontwikkeling dankbaar gebruik gemaakt van de feedback van docenten van verschillende praktijkscholen. Hartelijk dank daarvoor. Op dit moment werken zeven scholen al met de nieuwe bovenbouw map.

Aanschaf

De map is zowel digitaal als op papier verkrijgbaar en kan besteld worden via onze website. Bij de map hoort een uitgebreide digitale docentenhandleiding. Deze ontvang je gratis bij bestelling van de Talentenmap, evenals ons digitale Loopbaandossier.

Benieuwd naar de inhoud?

Vraag een gratis proefaccount aan. Liever een papieren versie? Bestel dan een proefpakket.