Over het Loopbaandossier

Relevante loopbaanervaringen op een overzichtelijke tijdlijn. De basis voor een goed gesprek!

Het Loopbaandossier is een weblog van relevante ervaringen waarbij de leerling ook reflecteert. Loopbaanrelevante ervaringen worden zowel binnen als buiten de school opgedaan. Leerlingen beheren zelfstandig hun loopbaandossier middels eenvoudige invoerwizards. Zo heeft de leerling alle relevante ervaringen bij elkaar.

Talenteon biedt een loopbaandossier voor pro, vmbo en havo/vwo met ieder eigen relevante wizards. Het loopbaandossier is inzetbaar voor alle leerjaren.

Het loopbaandossier van Talenteon:

  • Voldoet aan alle (examen)eisen
  • Is eenvoudig in gebruik
  • Is de onderbouwing van het plusdocument

 

Pakketsamenstelling

Het Loopbaandossier is een digitaal logboek van relevante loopbaanervaringen. Leerlingen personaliseren het loopbaandossier met eigen foto's en filmpjes. Zij kunnen documenten toevoegen en exporteren voor eenĀ plusdocument, de loopbaanreflectiegesprekken of het mbo-intakegesprek.

Het loopbaandossier is gratis bij de Talentenmap.

 

Opbouw en structuur

Het Loopbaandossier kent een standaard set van verschillende typen ervaringen zoals hobby, meeloopdag en profiel- en keuzedelen.

De leerling geeft vraaggestuurd aan waar een ervaring over gaat, wat het beoogde doel was en wat het resultaat is. De leerling reflecteert op de ervaring en bepaalt de vervolgstappen. De set kan naar wens van jouw school worden aangepast. De loopbaanervaringen worden op een overzichtelijke tijdlijn getoond. Het Loopbaandossier is het uitgangspunt voor loopbaanreflectiegesprekken.

Impressie Loopbaandossier