Talenteon

Talenteon is een educatieve uitgeverij gespecialiseerd in Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB). Wij ontwikkelen en verkopen papieren en digitale onderwijsmethoden die leerlingen helpen bij het maken van een profiel- en studiekeuze. Dit doen wij in eigen beheer en in samenwerking met professionals in de onderwijspraktijk. Naast de lesinhoud ontwikkelen en leveren wij tevens een eigen online leeromgeving. Hierdoor kunnen wij goed inspelen op inhoudelijke en technische klantvragen.

Pentcho Bodegom

Oprichter en eigenaar Talenteon
Van oorsprong is Pentcho bioloog. Tegenwoordig is hij entrepreneur en uitgever. Vanuit zijn passie voor het onderwijs begon zijn carrière in 1999 bij de Wageningen Universiteit. In 2001 stond Pentcho aan de wieg van een onderwijs ICT-bureau waarin onderwijsapplicaties ontwikkeld werden. Na 15 jaren met vele prachtige projecten werd het tijd om de opgebouwde ervaring te benutten ten behoeve van een zelfstandige Educatieve Uitgeverij, Talenteon.

"Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik het als een gemis ervaren dat er geen doelgericht LOB-onderwijs was. Ik heb nooit stil gestaan bij wat ik wilde doen na mijn opleiding. Gelukkig heeft dit bij mij niet geleid tot een groot tijdverlies of motivatieproblemen maar voor een groot aantal leerlingen is dit een kostbare zaak. Met Talenteon wil ik een existentiële bijdrage leveren aan de loopbaan van leerlingen in het voortgezet onderwijs."

Passie is vooruitgang!

Inez Barmentloo - de Boer

Decaan vmbo en auteur Talentenmap
Inez is docent voor Zorg en Welzijn en decaan VMBO op de CS Vincent van Gogh school in Assen. Ze is trainer voor het kenniscentrum NVS-NVL in het verwerven en verbeteren van kennis en vaardigheden van decanen en leerlingbegeleiders ten behoeve van hun professionaliteit. Ze is auteur van de Talentenmap en LOB-expert bij Talenteon. 

Cora Houweling

Docente biologie en auteur Talentenmap
Cora is docent biologie op het Ubbo Emmius in Winschoten en voormalig decaan VMBO. Cora is projectleider van het plusdocument met de ambitie om deze in het hele onderwijs te integreren. "Als mbo-scholen weten wat het is, hechten ze er ook meer waarde aan." Als auteur en dagelijks gebruiker van de Talentenmap, heeft ze goed zicht op wat werkt en wat niet. Samen met Inez en Talenteon blijft ze de producten die LOB ondersteunen ontwikkelen en verbeteren. 

Madelon Bontje

LOB expert
Madelon is zzp'er en gepensioneerd docente, onderwijs- en PR-coördinator  van het  Ulenhofcollege, locatie 't Beeckland in Vorden. Zij heeft het LOB op 't Beeckland geïmplementeerd. Hoe het loopbaanleren op 't Beeckland werkt, kun je zien in de video. Op dit moment is Madelon LOB-expert voor Talenteon. Samen met de auteurs, ontwikkelt ze de Talentenmap voor het havo/vwo. 

Monique Zwinkels

Monique is afgestudeerd in Voeding en Gezondheid aan de Wageningen Universiteit. Als onderwijsassistent begeleidde ze studenten en was ze betrokken bij het coördineren en verbeteren van het onderwijs. Later voerde ze verschillende voedingsonderzoeken uit aan de universiteit in Wageningen en Utrecht. Nu zet ze haar organisatie talent in bij Talenteon, waar zij als projectleider de ontwikkeling en verkoop van de talentenmap (incl. loopbaandossier) coördineert. Daarnaast onderhoudt ze de website, doet ze de marketing en houdt ze zich bezig met de bedrijfsvoering.

 

Maarten Hoftijzer

Maarten studeerde af in Aquaculture and Marine Resource Management aan Wageningen Universiteit. Bij Talenteon houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe content voor de Talentenmap en vooral het Loopbaandossier op wensen van Cora en Inez. Daarnaast assisteert hij Pentcho bij programmeerwerk en het werkend houden van de online leeromgeving. Tussendoor heeft hij zich ingezet op het gebied van koraalonderzoek op Curaçao waar hij werkte aan het behoud van ernstig bedreigde koraalsoorten.