Het Portfolio

One size fits all? Dat bestaat niet! Daarom heeft Talenteon, in samenwerking met scholen, voor elk onderwijstype een passend portfoliosysteem ontwikkeld. Immers, elk onderwijstype stelt specifieke eisen aan het portfolio en elke school heeft wensen ten aanzien van de inrichting.

Een mooi voorbeeld hiervan is het portfolio van het praktijkonderwijs. Het is een verplicht onderdeel van het diploma, stelt hoge eisen aan het gebruiksgemak en moet aansluiten op de schoolpraktijk. Alleen dan vinden leerlingen en begeleiders eenvoudig hun weg.

Vmbo en mavo leerlingen kunnen toe met wat minder sturing. Havo en vwo leerlingen bepalen zelf welke items zij willen opnemen in hun portfolio.

Voor elk type portoflio van Talenteon geldt:

  • Eenvoudig in gebruik.
  • Sluit aan bij eventuele wettelijke vereisten.
  • Aangepast aan de praktijk en wensen van de school.
  • Duidelijke overzichten voor leerlingen en docenten.
  • Export naar zip-bestand.

Laten zien waar je trots op bent. Dat geeft zelfvertrouwen!

Breed inzetbaar

Van schoolresultaten tot stage-opdrachten, van voetbal prestaties tot teken-opdrachten. Je kunt het allemaal kwijt in het portfolio van Talenteon. Upload je foto's, video's, geluidsfragmenten, Word, Powerpoint, PDF documenten.

Eenvoudig een portfolio item toevoegen

Het portfolio is van de leerling. Door de gebruiksvriendelijke en intuïtieve vormgeving kunnen leerlingen zelfstandig items toevoegen aan het portfolio. Hierdoor is er minder begeleiding nodig.

Voor al je prestaties

In het portfolio kunnen leerlingen niet alleen presaties toevoegen die zij voor school hebben gemaakt, maar ook prestaties die zij in hun vrije tijd hebben geleverd en waar zij trots op zijn!

Voortgang per leerjaar

Filter op leerjaar en op itemtype en je ziet direct of je op schema zit.

Leerlingportfolio's inzien

Via overzichten kunnen docenten de portfolio's en de afzonderlijke items snel inzien (en beoordelen). Wel zo handig als je de voortgang moet bewaken.

Overtuig jezelf, neem een kijkje in het portfolio!